ΟΟΣΑ: Ημερίδες για την προώθηση της συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 13:17
UPD:13:30

Στα συνέδρια θα παρευρεθούν διεθνείς εμπειρογνώμονες από τον ΟΟΣΑ και τα κράτη μέλη του οργανισμού, εμπειρογνώμονες από την ελληνική κυβέρνηση καθώς και έμπειροι επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα, με εμπειρία σε θέματα συμμόρφωσης και πρόληψης της διαφθοράς.

Συνέδρια διαβούλευσης στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει το προσεχές διάστημα ο Τομέας του ΟΟΣΑ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, με σκοπό την προώθηση της συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς, καθώς και την προώθηση αποτελεσματικών εσωτερικών ελέγχων και της επιχειρηματικής ηθικής στις ελληνικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Στα συνέδρια θα παρευρεθούν εμπειρογνώμονες από τον ΟΟΣΑ και τα κράτη μέλη του οργανισμού, από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα με εμπειρία σε θέματα συμμόρφωσης και πρόληψης της διαφθοράς.

Κάθε μέρα των συνεδρίων θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των διαφόρων ενδιαφερομένων του ιδιωτικού τομέα:

  • Εταιρείες κάθε μεγέθους που επιθυμούν να καταρτίσουν Πρόγραμμα Συμμόρφωσης.
  • Εταιρείες που επιθυμούν να βελτιώσουν τα προγράμματα συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς που ήδη διαθέτουν.
  • Επιχειρηματικές οργανώσεις και επαγγελματικές ενώσεις που επιθυμούν να κατευθύνουν επιχειρήσεις και να διερευνήσουν μοντέλα για τη μελλοντική συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, παραδείγματος χάριν μέσω πρωτοβουλιών συλλογικής δράσης.

Οι παρουσιάσεις θα είναι διαδραστικές με πραγματικά παραδείγματα και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης. Οι περισσότερες συνεδρίες θα αντλήσουν υλικό από το Σχέδιο του ΟΟΣΑ σχετικά με τις «Βέλτιστες Πρακτικές και Κατευθυντήριες Οδηγίες: Προώθηση της συμμόρφωσης, των αποτελεσματικών εσωτερικών ελέγχων και της επιχειρηματικής ηθικής στις ελληνικές επιχειρήσεις με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Η ημερίδα στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα) στις 27 - 29 Μαρτίου 2017, ενώ η ημερίδα στην Θεσσαλονίκη θα λάβει χώρα στο Grand Palace Hotel (Μοναστηρίου 305) στις 30- 31 Μαρτίου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου (christina.anagnostopoulou @oecd.org. /+30 210 340 1226).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα