Sunlight: Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 23,3% το 2016

Μερίδιο 9% στην παγκόσμια αγορά μπαταριών έλξης
Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 12:52
UPD:13:01

Το εργοστάσιο παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών της Sunlight στη Ξάνθη

Πωλήσεις €168,4 εκατ. το 2016 έναντι €136,6 εκατ. το 2015 κατέγραψε η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, μέλος του Ομίλου Olympia, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία. Αύξηση 28,9% κατέγραψαν τα αυξημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA).

Η εταιρεία, η οποία έχει παρουσία σε περίπου 100 χώρες (αύξηση αριθμού παραγγελιών κατά 60% σε σχέση με το 2015) στέκεται στην αυξημένη ζήτηση το 2016 από τις ξένες αγορές: «έσπασε το φράγμα του 1,5 εκατ. προϊόντων (στοιχείων μπαταρίας), καταγράφοντας αύξηση 20,9%».

«H εταιρεία ανέπτυξε περαιτέρω την εξαγωγική της δραστηριότητα σε νέες μεγάλες αγορές, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνέχεια της εισόδου της σε Ασία και Αφρική τα προηγούμενα έτη.  Αντίστοιχα, και προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της, η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, με την πρόσληψη επιπλέον 126 νέων εργαζομένων  – κυρίως στη μονάδα της στην Ξάνθη, με το συνολικό αριθμό των άμεσων θέσεων εργασίας να φτάνει πλέον τις 746», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT κ. Β. Μπίλλης έδωσε «έμφαση στις εξαγωγές, αλλά και στην αξιοποίηση της SUNLIGHT RECYCLING στην Κομοτηνή, η οποία ως ένα οικοσύστημα επιχειρηματικής κυκλικής οικονομίας, έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει πολύ περισσότερα σε λειτουργικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο αειφόρου ανάπτυξης από ότι στον πρώτο χρόνο πλήρους λειτουργίας της».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα