Χ.Α.: Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με ΧΑΚ

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2005 16:02
UPD:16:03

Στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων οδηγούνται οι συζητήσεις των Χρηματιστηρίων Αθηνών και Λευκωσίας, σχετικά με την αξιοποίηση της Κοινής Πλατφόρμας των δύο αγορών.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Χ.Α., οι δύο πλευρές έχουν αποφασίσει να κάνουν αναλυτική παρουσίαση του έργου, μετά τη διευθέτηση μιας σειράς τεχνικών και νομοθετικών ζητημάτων και την κατάρτιση του πλάνου ενεργειών, οπότε και θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία. Οι σχετικές διεργασίες προγραμματίζεται να διεξαχθούν εντός του προσεχούς μήνα.

Η νέα διοίκηση της ΕΧΑΕ, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της, παρακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές επιδιώκει να δημιουργήσει συνδέσμους με αγορές, οι οποίες παρέχουν επιπρόσθετα δυνατότητες εκσυγχρονισμού και συνεργασιών σε πολλαπλά επίπεδα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου της ΕΧΑΕ, κυρίως σε αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, εντάσσεται και η προσπάθεια για συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, η οποία αποσκοπεί στην ανάδειξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε περιφερειακό κέντρο της περιοχής.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα