Αναβολή της συζήτησης για το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας

Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2005 16:55

Τη μετάθεση της συζήτησης για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας, μετά το Μάρτιο, ζήτησε με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης.

Ο κ. υπουργός υπέβαλε το αίτημά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ληφθούν στο μεταξύ υπόψη οι διαδικασίες για το υπερβολικό έλλειμμα. Παράλληλα το υπουργείο θα επικαιροποιήσει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης αμέσως μετά τη συλλογή των οριστικών στοιχείων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2004.

«Η ελληνική κυβέρνηση μας έχει ενημερώσει ότι θα ήθελε να υποβάλει εκ νέου ένα τροποποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας», δήλωσε η Αμέλια Τόρες, εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου για Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια.

Η κ. Τόρες είπε ότι η Κομισιόν δεν θα προχωρήσει στις 16 Φεβρουαρίου σε αξιολόγηση του Προγράμματος Σταθερότητας που έχει ήδη κατατεθεί, «ώστε να δώσει περισσότερο χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την εξυγίανση των δημοσιονονομικών».

Εξάλλου, όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, θα συγκροτηθεί στο υπουργείο Οικονομίας επιτροπή, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Μαρίνος, με στόχο την υποβολή προτάσεων για μικρές διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα