Αρση της αναστολής πτήσεων των ελικοπτέρων του Λ.Σ

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2005 19:20

Με απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ.Μανώλη Κεφαλογιάννη τα έξι ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος DAUPHIN AS365N3 δραστηριοποιούνται από την Παρασκευή 4/2/2005.

Από την 1/10/2004 είχαν ανασταλεί οι πτήσεις των ελικοπτέρων, καθότι ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της προμηθεύτριας εταιρείας δεν διέθετε την απαραίτητη πιστοποίηση συντήρησης των ελικοπτέρων βάσει διεθνών προδιαγραφών JAR 145, όπως προέβλεπε η σχετική σύμβαση προμήθειας.

«Μετά από διάλογο στα πλαίσια της καλής συνεργασίας με την εταιρεία, συμφωνήθηκε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες υποστήριξης από την ίδια έτσι ώστε να αρθεί η αναστολή των πτήσεων. Αφού διαπιστώθηκε η αεροπλοϊμότητα των ελικοπτέρων δόθηκε από τον υπουργό το "πράσινο φως" για την πτητική τους επαναδραστηριοποίηση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι «η εταιρεία έχει ήδη αποστείλει προσωπικό της αποτελούμενο από τεχνικούς και χειριστές, ο οποίοι και θα επιβλέψουν την επανέναρξη των πτήσεων μέσα στο νέο πλαίσιο ασφαλείας, αφού πρώτα ελεγχθούν διεξοδικά και ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες δοκιμές».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα