ΟΜΕ - ΟΤΕ: 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 14/2

Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2005 17:34

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Την απόφαση έλαβε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ στην έκτακτη συνεδρίασή του, όπου συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του ΟΤΕ για την εθελουσία έξοδο του προσωπικού και αφορά το νέο τρόπο των προσλήψεων.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας στις 14/2/2005 σε όλο τον ΄Ομιλο του ΟΤΕ. Οι συνδικαλιστές αποδίδουν στη διοίκηση του Οργανισμού παρελκυστική τακτική και προώθηση ρυθμίσεων που προσβάλλουν θεμελιακά δικαιώματα.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, η διοίκηση του Οργανισμού ενημέρωσε τους συνδικαλιστές, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την εθελούσια έξοδο, ότι στις προθέσεις της είναι, στη νέα σύμβαση εργασίας που θα υπογραφεί, να υπάρχει όρος ότι οι νέες προσλήψεις θα είναι ατομικές και αορίστου χρόνου. Με την πρόταση αυτή αντιδρά η ΟΜΕ-ΟΤΕ που αντιπροτείνει οι προσλήψεις να γίνουν από εκτάκτους εργαζόμενους του ΟΤΕ, οι οποίοι πλέον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς οργανικές θέσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων για όλη την επόμενη εβδομάδα, ενώ εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ για τον χειρισμό των παραπέρα ενεργειών του συνδικάτου.

Πηγή: AΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα