Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2005 10:45
UPD:10:49

Praxis Securities: «Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις αναμένεται να κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση αφενός λόγω της έλλειψης σημαντικής ειδησεογραφίας και αφετέρου λόγω του γεγονότος ότι έχουμε εισέλθει σε περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης 2004. Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στον ΟΤΕ και στην Cosmote, ενώ πιθανολογούμε την ενίσχυση του ενδιαφέροντος στη μεσαία και μικρή κεφαλαιοποίηση».

Intersec: «Εκτιμούμε ότι η αγορά θα κινηθεί σήμερα ανοδικά αλλά θα υπάρξουν ρευστοποιήσεις στην περιοχή των 2.930 – 2.940 μονάδων».

Fortius Finance: «Η πορεία των τραπεζών στην τρέχουσα φάση δείχνει να έχει «φρενάρει» µερικώς το Γ∆, µε το ελληνικό χρηµατιστήριο ωστόσο µέσα στο 2005 να αντλεί δυνάµεις από την πορεία της µεσαίας κεφαλαιοποίησης, η οποία δεν είχε µπορέσει να βοηθήσει καθόλου το κλίµα το 2004. Από τη στιγµή λοιπόν που υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις τοποθετήσεων, οι οποίες βασίζονται σε σηµαντικές επιχειρηµατικές ειδήσεις και εξελίξεις δε θα πρέπει να ταυτίζουµε την πορεία του Γ∆ µε αυτή της υψηλής κεφαλαιοποίησης στο ποσοστό του πρόσφατου παρελθόντος.

» Για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιµούµε ότι η συνεχής βελτίωση του κλίµατος στο εξωτερικό θα οδηγήσει σε άνοδο και το ελληνικό χρηµατιστήριο, το οποίο στα τέλη του Ιανουαρίου βρισκόταν 4.5% υψηλότερα σε απόδοση έναντι του CAC 40, ο οποίος είναι ο δείκτης µεταξύ των τριών µεγάλων χρηµατιστηριακών αγορών, ο οποίος καταγράφει και τη µεγαλύτερη ετήσια απόδοση»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα