Νουί: Ουσιαστική βελτίωση στις ελληνικές τράπεζες

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 18:31
UPD:18:41
EPA/FREDRIK VON ERICHSEN

Η κ. Νούι (φωτ. αρχείου) επεσήμανε ότι οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα, ενώ δήλωσε αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, θα αντιμετωπιστεί και η πρόκληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας όσο και σε όρους διοίκησης, δήλωσε η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί, προσθέτοντας ότι πλέον, η μεγάλη πρόκληση είναι η αντιμετώπιση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Νουί επεσήμανε ότι οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα, ενώ δήλωσε αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, θα αντιμετωπιστεί και η πρόκληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σημείωσε επίσης ότι είχε εποικοδομητικές συναντήσεις με τους συναδέλφους της στην Τράπεζα της Ελλάδας και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα