Με 10% στην Πανελλήνια Τράπεζα η γερμανική DZ Bank

Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2005 16:51

Πρόσβαση στην ελληνική τραπεζική αγορά αποκτά μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες, η DZ Bank, μέσω της συνεργασίας της με την Πανελλήνια Τράπεζα, που ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα, η κεντρική συνεταιριστική τράπεζα DZ Bank, πέμπτη σε μέγεθος τράπεζα στην Γερμανία και 24η στην Ευρώπη, εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Πανελλήνιας Τράπεζας με ποσοστό 10% ως στρατηγικός επενδυτής.

Η συμφωνία με την DZ Bank αυξάνει τα ίδια κεφάλαια της Πανελλήνιας κατά 8,5 εκατ.ευρώ, ενώ έχει προγραμματισθεί μια ακόμη αύξηση εντός του Μαρτίου, επίσης κατά 8,5 εκατ.ευρώ. Το δίκτυο της τράπεζας αριθμεί σήμερα 18 καταστήματα, με στόχο τα 36 το 2009, ενώ σημαντικό θεωρείται το γεγονός της on line διασύνδεσής της με το δίκτυο των συνεταιριστικών τραπεζών-μετόχων που ξεπερνά τα 133 καταστήματα σε όλη την χώρα.

Όπως επισήμαναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Τράπεζας Γιάννης Λεμπιδάκης και ο γενικός διευθυντής Λεωνίδας Μπαλτατζής, η συμφωνία αυτή θα έχει σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών στην πελατεία της Πανελλήνιας με την χρήση της τεχνογνωσίας της γερμανικής τράπεζας. Νέα προϊόντα και υπηρεσίες θα υπάρξουν στους τομείς εργασιών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα αμοιβαία κεφάλαια, το λίζινγκ, τις τραπεζοασφάλειες και σε άλλους τομείς όπου σήμερα δεν δραστηριοποιείται η τράπεζα.

Ο πρόεδρος της DZ Bank δρ Ulrich Brixner επισήμανε ότι η σχετική συμφωνία εντάσσεται στο στρατηγικό στόχο της τράπεζας για είσοδο σε αγορές με μεγάλες προοπτικές, είτε μέσω ευρωπαϊκών συνεργασιών, είτε μέσω της σύναψης συμμαχιών.

H DZ Bank αποτελεί την κεντρική τράπεζα των γερμανικών συνεταιριστικών τραπεζών με 1.932 τοπικές τράπεζες, 15.000 υποκαταστήματα, 170.000 εργαζόμενους και πάνω από 800 δισ. ευρώ σύνολο ενεργητικού, υπερτριπλάσιο συγκρινόμενο με το σύνολο του ενεργητικού του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Πηγή: AΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα