Συνεχίζεται η πτώση στη Wall Street

-19,3% η μετοχή της Nokia
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2001 20:59
UPD:21:01

Απώλειες καταγράφουν – για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση – οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τις επιδόσεις των εταιρειών.

Σήμερα ήταν η σειρά της φινλανδικής Nokia να προειδοποιήσει ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη της θα είναι κατώτερα των προσδοκιών το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ χθες ανάλογες προειδοποιήσεις απηύθυναν οι αμερικανικές DuPont Photomasks, Alliance Semiconductor και Varian Semiconductor Equipment.

Οι επενδυτές, πάντως, τηρούν στάση αναμονής και εν όψει των σημαντικών στατιστικών στοιχείων που θα δοθούν αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τα οποία αναμένεται να καθορίσουν τη νομισματική πολιτική της Fed, η οποία συνεδριάζει προς το τέλος του μήνα.

Αύριο, πιο συγκεκριμένα, θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις το Μάιο, την Πέμπτη θα ανακοινωθεί ο δείκτης βιομηχανικών τιμών για τον ίδιο μήνα και ο αριθμός των νέων αιτήσεων για τη χορήγηση κρατικού επιδόματος ανεργίας, ενώ την Παρασκευή ο δείκτης τιμών καταναλωτή.

Στις 20:55’ ώρα Ελλάδος, ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,73% και είχε διαμορφωθεί στις 10.842 μονάδες. Η μετοχή της Νokia υποχωρεί κατά 19,3%, η μετοχή της Honeywell κατά 2,47%, ενώ, αντιθέτως, η μετοχή της General Electric ενισχύεται κατά 0,37%.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η "Wall Street Journal Europe", η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή εξετάζει τις νέες παραxωρήσεις της General Electric, που έxουν ως στόxο την έγκριση της εξαγοράς της Honeywell International. H τελευταία προθεσμία για την υποβολή της τελευταίας πρότασης προς την Kομισιόν είναι την Πέμπτη, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της GE, Tζακ Γουέλς, και ο αρμόδιος επίτροπος, Mάριο Mόντι, αναμένεται να συναντηθούν στα μέσα της εβδομάδας.

Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 1,97% και βρίσκεται στις 2.128,03 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών Cisco και Ericsson καταγράφουν απώλειες 5,05% και 5,09% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα