Mικρές διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 11:02
UPD:11:04
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μικρές διακυμάνσεις εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, εν μέσω των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,13% στις 649,41 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 0,12% στις 1.729,53 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται μόλις στα 1,22 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 23 ενισχύονται, 16 υποχωρούν και επτά παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 0,37% στις 579,46 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα σημειώνει αύξηση κατά 0,42%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 0,58%, η Eurobank κατά 1,00% και η Alpha Bank κατά 0,58%. Από την πλευρά της, η μετοχή της Αttica Bank διολισθαίνει κατά 2,33% στα 0,042 ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Ελλάκτορα αυξάνεται άνω του 3% ενώ στο 1,20% διαμορφώνεται η άνοδος για τη μετοχή του ΟΛΠ. Στον αντίποδα, η μετοχή της Lamda Development υποχωρεί κατά 1,69%, της Motor Oil κατά 0,85% και του Τιτάνα κατά 0,84%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν οριακές μεταβολές, διατηρούμενες άνω του τεχνικού ορίου του 7%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 0,6 μονάδες βάσης στο 7,206% και του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 4 μονάδες βάσης στο 8,150%.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, ευελπιστώντας πως οι εναπομείνασες διαφορές μεταξύ θεσμών και Αθήνας θα επιλυθούν εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, ώστε να υπάρξει τεχνική συμφωνία έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου, κάτι το οποίο ωστόσο, με βάση τα σημερινά δεδομένα φαντάζει από δύσκολο έως ακατόρθωτο.

«Όπως όλα δείχνουν, η συνολική συμφωνία που θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, δύσκολα θα επιτευχθεί πριν από το Eurogroup του Μαΐου. Ο χρηματιστηριακός χρόνος μέχρι τότε, σε μία αγορά που ο επενδυτικός ορίζοντας των συμμετεχόντων είναι από λίγες ώρες μέχρι μερικές ημέρες, είναι πολύς... πάρα πολύς, για να προεξοφληθεί θετικά από τώρα. Εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το “ατύχημα”» σχολιάζει ενδεικτικά, το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου από τον ΟΠΑΠ, με στόχο την άντληση έως 200 εκατ. ευρώ. Η έναρξη της δημόσιας προσφοράς είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα