Bρετανία: Ανάκαμψη των λιανικών πωλήσεων τον Ιανουάριο

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 09:34

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ τον Ιανουάριο οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι εκπτώσεις προσήλκυσαν τους καταναλωτές στα καταστήματα, μετά τη χειρότερη περίοδο Χριστουγέννων, μέσα σε μια δεκαετία, που γνώρισε η χώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του British Retail Consortium.

Οι πωλήσεις, στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 0,5%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2004, σύμφωνα με τον οργανισμό, ο οποίος έκανε έρευνα σε περισσότερες από τις μισές εταιρείες λιανικής πώλησης του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 2 έως τις 29 Ιανουαρίου. Τον Δεκέμβριο, οι λιανικές πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 0,4%.

«Το θέμα για την αύξηση των λιανικών πωλήσεων των εταιρειών, πρέπει να επικεντρωθεί στο κατά πόσο αυτές αυξήθηκαν εξ αιτίας της προβολής που έγινε», ανέφερε η Helen Dickinson της KPMG International, που στηρίζει την έρευνα, συμπληρώνοντας: «Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση της τάσης των Βρετανών καταναλωτών να κάνουν μεγαλύτερες δαπάνες από τις παραδοσιακές του Δεκεμβρίου, τον Ιανουάριο, καθώς περιμένουν τις καλύτερες συμφωνίες».

Οι δαπάνες των νοικοκυριών, που αποτελούν τα 2/3 της οικονομίας της χώρας, κινούνται ανοδικά, μετά την μείωσή τους, αποτέλεσμα των πέντε συνολικά αυξήσεων των βασικών επιτοκίων δανεισμού, από τον Νοέμβριο του 2003 έως και τον Αύγουστο του 2004. Οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της HBOS Plc στις 3 Φεβρουαρίου και η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό απ'ό,τι αναμενόταν το τέταρτο τρίμηνο, κατά 0,7%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα