Alpha Bank: Εύθραυστη η ανάπτυξη το 2017

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 15:20
UPD:15:25
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εύθραυστη χαρακτηρίζει την ανάκαμψη του 2017 η Alpha Bank, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο δυσάρεστων εκπλήξεων, δεδομένης για την αδυναμίας επιστροφής στην ανάπτυξη το β’ εξάμηνο του 2016.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανάλυση της ελληνικής τράπεζας, το μέγεθος της μεταβολής του ΑΕΠ αναμένεται να προσδιοριστεί από δύο κυρίως παράγοντες.

  • από το ύψος της αρνητικής επίπτωσης της διατήρησης του περιβάλλοντος αβεβαιότητας γύρω από την αξιολόγηση, σε όλο το πρώτο τρίμηνο του 2017
  • από τις θετικές προσδοκίες για την πορεία των εσόδων από τον τουρισμό

Στο ίδιο πλαίσιο, η Alpha Bank προειδοποιεί ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης επηρεάζει και άμεσα τη ρευστότητα του επιχειρηματικού τομέα.

Όπως υπενθυμίζει άλλωστε, τον Ιανουάριο του 2017 παρατηρήθηκε α) εκ νέου συσσώρευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα κατά 270 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και β) νέα επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος.

Ως αποτέλεσμα, εκτιμά ότι οι προβλέψεις της Κομισιόν και της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,7% του ΑΕΠ το τρέχον έτος, διαγράφονται πλέον ως ιδιαίτερα αισιόδοξες.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα