Ε.Κ.: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Γένεσις ΑΧΕΠΕΥ και G-Trade

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2005 18:31

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των χρηματιστηριακών εταιρειών Γένεσις ΑΧΕΠΕΥ, διότι αποκαλύφθηκε πως χρησιμοποιούσε για λογαριασμό της περιουσιακά στοιχεία των πελατών της.

Η Ε.Κ. αποφάσισε επίσης την αναστολή λειτουργίας της G-Trade ΑΧΕΠΕΥ, διότι προέβη σε αύξηση κεφαλαίου, η οποία ελέγχεται ως εικονική.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά τη σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση, αποφάσισε:

- Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της εταιρίας Γένεσις Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του ν. 2836/2000. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να εξετασθούν περαιτέρω στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με τα οποία η εταιρία χρησιμοποιεί για λογαριασμό της περιουσιακά στοιχεία πελατών της, ύστερα και από δήλωση του προέδρου & διευθύνοντος συμβούλου της σε ελεγκτές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που διενεργούν έλεγχο.

- Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της εταιρείας G-Trade Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του ν. 2836/2000. Η απόφαση αυτή ελήφθη διότι διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία προέβη, ύστερα από υπόδειξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία ελέγχεται ως εικονική και προκειμένου να εξετασθούν περαιτέρω στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία χρησιμοποιεί για λογαριασμό τρίτων περιουσιακά στοιχεία πελατών της. Επίσης η εταιρεία παρουσιάζει σειρά σοβαρών οργανωτικών προβλημάτων.

H αναστολή λειτουργίας των ανωτέρω εταιρειών είναι προσωρινή και δεν θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος εκκαθάρισης των χρηματιστηριακών συναλλαγών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα