«Καύσιμα» αναζητεί το Χρηματιστήριο Αθηνών

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 11:00
UPD:11:02
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Καύσιμα» για να συνεχίσει την ανοδική πορεία αναζητά σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω των διαρκών διαπραγματευτικών προσπαθειών για την επίτευξη «τεχνικής συμφωνίας» έως τις 20 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,56% στις 652,97 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει αύξηση κατά 0,60% στις 1.742,94 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 4,63 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 24 ενισχύονται, 22 υποχωρούν και εννέα παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται ανοδικά κατά 0,72% στις 584,27 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα σημειώνει κέρδη κατά 0,83%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 2,26%, η Eurobank κατά 0,65% και η Attica Bank κατά 2,33%. Από την πλευρά της, η μετοχή της Alpha Bank διατηρείται σταθερή στα 1,7 ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή ενισχύεται κατά 1,03% ενώ στο πέριξ του 0,50% διαμορφώνεται η άνοδο για τις μετοχές των Viohalco, ΓΕΚ Τέρνα και ΔΕΗ. Στον αντίποδα, η μετοχή της Grivalia Properties διολισθαίνει κατά 1,01%, του ΟΠΑΠ κατά 0,80% και της Lamda Development κατά 0,64%.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν οριακές μεταβολές, διατηρούμενες άνω του τεχνικού ορίου του 7%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 4 μονάδες βάσης στο 7,199% και του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 1 μονάδα βάσης στο 8,142%.

Οι επενδυτές, εγχώριοι και ξένοι, αναζητούν νέες θετικές εξελίξεις από την πορεία των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να συντηρήσουν το ανοδικό momentum των τελευταίων δύο ημερών. Η πρόοδος στην αξιολόγηση φαίνεται πως επιταχύνεται, καθώς ένα - ένα τα εναπομείναντα θέματα κλείνουν, γεγονός το οποίο προλειαίνει το έδαφος για την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι δυσκολίες και οι προκλήσεις παραμένουν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, με το σημερινό EuroWorking Group να επιχειρεί να ρίξει φως στα σημεία - κλειδιά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η σημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, του οποίο όμως, τα χέρια παραμένουν δεμένα, όσο η αξιολόγηση δεν κλείνει.

Στα εταιρικά νέα της ημέρας, το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε τον Χρήστο Μεγάλου ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο, ανοίγοντας μία νέα σελίδα στη μακροχρόνια πορεία της. Ο κ. Μεγάλου, κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει  διευθύνων σύμβουλος στη Eurobank Ergasias, ενώ έχει βρεθεί σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις της Credit Suisse.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα