Γ. Σταθάκης: Μοναδική εκκρεμότητα τα εργασιακά

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 10:20
UPD:10:36
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«H μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει στη διαπραγμάτευση είναι τα εργασιακά» επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η τελική συμφωνία «θα έχει κλείσει έως τις 20 Μαρτίου».

Κατά τον ίδιο, «ένα ακόμη ήσσονος σημασίας ζήτημα απομένει και για τα ενεργειακά, το οποίο όμως, θα λυθεί».

«Το πακέτο της συμφωνίας θα περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα» τόνισε επίσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ και διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα θα τελειώσει το 2018 και το πακέτο των μέτρων - αντίμετρων θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

Ερωτηθείς για τoν στόχο επίτευξης πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ, ανέφερε πως «όλα θα εξαρτηθούν από την ανάπτυξη της οικονομίας, κάτι που σήμερα φαίνεται εφικτό».

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, όπου υπήρξε συμφωνία χθες το βράδυ, διευκρίνισε ότι θα μπορούν να ενταχθούν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις, εφόσον μπορούν να είναι βιώσιμες.

Σχετικά με τη ΔΕΗ, κατέστησε σαφές πως «το σχέδιο που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση έχει ακυρωθεί». Πλέον, εξήγησε, μέσω του ΝΟΜΕ και του σχεδίου για μετακίνηση πελατών, το μερίδιο της ΔΕΗ θα έχει μειωθεί στο 50% έως το 2020.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα