Reckitt Benckiser: Σε επίπεδα ρεκόρ τα κέρδη της το τρίμηνο

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 10:27

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ, αναρριχήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής καθαριστικών κουζίνας και μπάνιων στον κόσμο, Reckitt Benckiser Plc, καθώς πούλησε περισσότερα σπρέϊ Cillit Bang και ηλεκτρικά αποσμητικά χώρου, Lysol.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 20%, φθάνοντας στα 201 εκατ. λίρες Αγγλίας (373 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 167 εκατ. λίρες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 185 εκατ. λίρες. Οι πωλήσεις της εταιρείας, σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 7%, φθάνοντας στο 1,02 δισ. λίρες.

Σύμφωνα με τη διοίκησή της, η ανάπτυξη της εταιρείας θα συνεχίσει να είναι μεγάλη και το 2005, ενώ οι πωλήσεις της προβλέπεται να σημειώσουν αύξηση από 5% έως 6% φέτος. Τα καθαρά της κέρδη εκτιμάται ότι θα σημειώσουν αύξηση σε χαμηλό διψήφιο αριθμό.

Πέρυσι, η Reckitt, περιόρισε τις δαπάνες της, με το κλείσιμο δύο εργοστασίων της στην Ινδία και την μεταφορά των κεντρικών της γραφείων, σε φθηνότερη συνοικία των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη μείωση του μόνιμου προσωπικού της.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999, μετά την εξαγορά της ολλανδικής Benckiser NV από την Reckitt & Colman Plc, αντί του ποσού των δύο δισ. λιρών Αγγλίας, σε μετοχές. Από τότε, τα καθαρά της κέρδη σημειώνουν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News, συνεχή αύξηση σε ετήσια βάση.

Τα αποτελέσματα της Unilever αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο και προβλέπεται ότι η εταιρεία θα εμφανίσει 57% χαμηλότερα κέρδη το τέταρτο τρίμηνο, καθώς δαπάνησε περισσότερα για την προώθηση των σημάτων της και την ανάκαμψη των δραστηριοτήτων της.

Τα αποτελέσματα της Reckitt, ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Πέρυσι, οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 25% και μέσα στο 2005, άνοδο της τάξης του 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα