Nippon Yusen: 74% υψηλότερα κέρδη μετά την αύξηση των ναύλων

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2005 11:32

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 74%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ναυτιλιακής γραμμής της Ιαπωνίας, Nippon Yusen K.K., μετά την αύξηση της ζήτησης για χώρους μεταφοράς εμπορευμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ναύλων. Η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 22,9 δισ. γιέν (217 εκατ. δολ.) ή 18,77 γιέν ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 13,2 δισ. γιέν ή 10,78 γιέν ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 19%, φθάνοντας στα 420,5 δισ. γιέν, κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο.

Τα κέρδη της Nippon Yusen και των άλλων ναυτιλιακών εταιρειών αυξάνονται, καθώς η Κίνα, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, εισάγει περισσότερες πρώτες ύλες και αυξάνει τις εξαγωγές καταναλωτικών της αγαθών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Μερίδα αναλυτών, εκτιμά, ότι τα κέρδη θα συνεχίσουν να αυξάνονται και το τρέχον έτος, καθώς η ζήτηση στις μεγαλύτερες αγορές της Ιαπωνίας αυξάνονται και οι ναυτιλιακές μειώνουν το κόστος τους.

«Επιπλέον αύξηση των κερδών της Nippon Yusen και των άλλων ιαπωνικών ναυτιλιακών εταιρειών είναι πιθανή κατά την ερχόμενη οικονομική χρήση, μετά τη σημαντική αύξηση που σημείωσαν αυτά, την τρέχουσα χρήση», ανέφερε ο Takahiko Kishi, αναλυτής της Mizuho Investors Service Securities Co., στο Τόκυο.

Ο Baltic Dry Index, ο οποίος μετρά το κόστος του σιδηρομεταλλεύματος που μεταφέρεται, του άνθρακα και άλλων ξηρών φορτίων με διαφορετικά μεγέθη πλοίων, έφθασε στις 6 Δεκεμβρίου στο επίπεδα ρεκόρ των 6.208 μονάδων.

Η Nippon Yusen, με έδρα το Τόκυο, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο σύνολο του έτους σε 65 δισ. γιέν, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για κέρδη 63 δισ. γιάν. Επίσης αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη των πωλήσεών της σε 1,6 τρισ. γιέν από 1,54 τρισ. γιέν.

Η ζήτηση για containers που μεταφέρουν τα καταναλωτικά αγαθά της Κίνας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αυξάνεται, καθώς η Wal-Mart Inc. και άλλες ξένες εταιρείες επενδύουν στην Κίνα, όπου το εργατικό κόστος είναι πολύ χαμηλότερο από τις χώρες όπου εδρεύουν.

Οι μετοχές της Yusen υποχωρούσαν δύο γιέν, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 595 γιέν η μία, στις 11 π.μ., κατά την πρωϊνή διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Νωρίτερα η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι τα κέρδη της το εννεάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 53%, φθάνοντας στα 51,7 δισ. γιέν ή 43,15 γιέν ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα