Βρετανία: «Βαρίδι» το Brexit από το 2018 και μετέπειτα

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 16:22
UPD:16:25
REUTERS/NEIL HALL

«Ο προϋπολογισμός προετοιμάζει το σχέδιο για μία νέα, λαμπρότερη εποχή» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

«Βαρίδι» θα αποτελέσει το Brexit στη ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας, κατά τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον επίσημο προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο νέος προϋπολογισμός, ο πρώτος μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου, προβλέπει την επί τα χείρω αναθεώρηση των οικονομικών εκτιμήσεων για την περίοδο 2018-2020, επικαλούμενος τον αντίκτυπο του Brexit.

«Ο προϋπολογισμός προετοιμάζει το σχέδιο για μία νέα, λαμπρότερη εποχή» ανέφερε από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ.

«Τα στοιχεία παρέχουν μία ισχυρή και σταθερή βάση, ώστε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την Ε.Ε.» έσπευσε να προσθέσει.

Ο ίδιος ωστόσο, εστίασε στην επείγουσα ανάγκη μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, τα οποία συγκαταλέγονται στα υψηλότερα μεταξύ των προηγμένων οικονομιών.

Σημειώνεται ότι για το 2017, ο προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη της τάξης του 2% έναντι της εκτίμησης του Νοεμβρίου περί ανάπτυξης 1,4%. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εκτίμηση υπολείπεται της αρχικής πρόβλεψης περί αύξησης του ΑΕΠ κατά 2%.

Όσον αφορά την τριετία 2018 - 2020, το υπουργείο Οικονομικών, όπως προαναφέρθηκε, υποβάθμισε σημαντικά τις εκτιμήσεις του, αναμένοντας βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα