Γ. Σταθάκης για ΔΕΣΦΑ: Δεν είναι ατόπημα η προαγωγή πριν τη συνταξιοδότηση

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017 15:45
UPD:15:49
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στο θέμα, για το οποίο κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Σκρέκας, αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, αξιοποιώντας την παρουσία του υπουργού κατά τη διαδικασία συζήτησης για τη ΔΕΗ.

Δεν αποτελεί ατόπημα η περίπτωση προαγωγής πριν από τη συνταξιοδότηση στον ΔΕΣΦΑ, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή, διαχωρίζοντας πλήρως την περίπτωση αυτή από όσα είχαν συμβεί με τις αυξήσεις αμοιβών στελεχών στον ΑΔΜΗΕ.

Στο θέμα, που αφορά τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, για το οποίο κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Σκρέκας, αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, αξιοποιώντας την παρουσία του υπουργού κατά τη διαδικασία συζήτησης για τη ΔΕΗ.

«Το θέμα για ΔΕΣΦΑ θα συζητηθεί λεπτομερώς στη Βουλή, έχω διαχωρίσει όμως πλήρως το θέμα όπως τέθηκε με την υπόθεση του ΑΔΜΗΕ όπου η κυβέρνηση έδωσε το στίγμα της» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την αδιαπραγμάτευτη θέση πως στους οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο οι διοικήσεις θα αμείβονται με την αμοιβή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και δεν θα ισχύσει η απελευθέρωση του πλαφόν.

Αναφερόμενος ωστόσο στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ είπε ότι «η προαγωγή πριν τη συνταξιοδότηση, στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα που είχε ανακύψει στον ΑΔΜΗΕ» και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που καταγγέλλει η ΝΔ και έχουν περιληφθεί σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θ. Σκρέκα δεν ισχύουν κατά τα 2/3 και θα απαντηθούν όλα, ένα προς ένα, όταν η ερώτησή του συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Επέμεινε ότι «εάν η προαγωγή πριν τη συνταξιοδότηση είναι το απόπημα, δεν είναι ατόπημα», επικαλούμενος την πρακτική που ισχύει στο Δημόσιο, όπου ο τμηματάρχης γίνεται ο διευθυντής ή ανεβαίνει βαθμό ο στρατιωτικός. «Βρήκατε λάθος πεδίο για να ανακαλύψετε σκάνδαλο» πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης απευθυνόμενος στη Ν.Δ.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα