ΕΣΕΕ: Παρατείνεται η ασφαλιστική κάλυψη των άνεργων εμπόρων

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 11:15
UPD:11:26
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Την παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης των άνεργων εμπόρων ανακοίνωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), με εγκύκλιό της προς τους Εμπορικούς Συλλόγους.

Η παράταση, όπως διαβεβαιώνει η ΕΣΕΕ, θα προσφέρει μία προσωρινή ανακούφιση στους εμπόρους που επίσημα πλέον δεν απασχολούνται και δεν έχουν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους στον ΕΦΚΑ, χάνοντας οι ίδιοι και οι οικογένειές τους την κάλυψή τους σε παροχές ασθενείας.

Σε ό,τι αφορά τους ανασφάλιστους λόγω οφειλών, οι οποίοι υποαπασχολούνται και δεν έχουν ακόμη προβεί σε διακοπή ή δήλωση αδράνειας, εξακολουθούν να ισχύουν για την ασφαλιστική τους κάλυψη οι διατάξεις του άρθρου 33 ν. 4368/2016 και η κατ’ εξουσιοδότηση αυτού εκδοθείσα ΚΥΑ Α3(γ)/ΓΠ/οικ.25132/4-4-2016.

Τα συγκεκριμένα νομοθετήματα υπενθυμίζεται ότι θέσπισαν το «δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε γενικότερα ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, πάντα βεβαίως με τις σε αυτά αναφερόμενες προϋποθέσεις».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα