Στενότερη συνεργασία Daiwa, Sumitomo Mitsui

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2005 11:11

ΠΙΟ ΣΤΕΝΗ συνεργασία στην επενδυτική τραπεζική με τη Daiwa Securities Group Inc., με στόχο την αύξηση των αμοιβών από την αγοραπωλησία μετοχών, μετά από οκτώ χρόνια μείωσης των δανειοδοτήσεων, θα έχει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc.

«Παρακολουθούσαμε πάντα στενά την πιθανότητα του να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Sumitomo Mitsui, Yoshifumi Nishikawa, 66 ετών, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai, ότι οι εταιρείες είναι πιθανόν να συγχωνευθούν, συμπληρώνοντας: «Γνωρίζω για τα δημοσιεύματα, αλλά δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο».

Η Sumitomo Mitsui και η Daiwa δημιούργησαν μια επενδυτική τράπεζα το 1999, η οποία φέτος κατατάσσεται πάνω από την Nomura Holdings Inc., τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα της Ιαπωνίας, στην υπ' αριθμόν ένα εταιρεία διαχείρισης μετοχών και ομολόγων, με βάση τα στοιχεία του Bloomberg News. Οι μετοχές της Daiwa, σημείωσαν το μεγαλύτερο ράλι από τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες, καθώς εικάζεται ότι θα γίνουν περαιτέρω στρατηγικές συμμαχίες.

Οι μετοχές της Daiwa σημείωναν άνοδο 5,3%, φθάνοντας στα 740 γιέν η μία (επτά δολ. ΗΠΑ), με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 9,3 δισ. δολ. ΗΠΑ. Περισσότερες από 32 εκατ. μετοχές της Daiwa διαπραγματεύθηκαν έξι φορές υψηλότερα από τον μέσον όρο του τελευταίου εξαμήνου. Οι μετοχές της Sumitomo, σημείωσαν άνοδο 2,7%, φθάνοντας στις 717.000 γιέν η μία, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία, στα 42,4 δισ. δολ. ΗΠΑ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα