Παντεχνική: Εργα σε Ρουμανία και Καμερούν

Προϋπολογισμού 29,4 εκατ. ευρώ
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2005 16:50
UPD:16:52

Δύο έργα υποδομής στο εξωτερικό πρόκειται να αναλάβει τις προσεχείς ημέρες η κατασκευαστική εταιρεία Παντεχνική ΑΕ ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις εκτός Ελλάδας δραστηριότητές της. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στο ποσό των 29,4 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης, η πρώτη σύμβαση που υπογράφει εντός των ημερών η Παντεχνική ΑΕ με την Κρατική Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων της Ρουμανίας αφορά στην ανακατασκευή του τμήματος Domasnea - Caransebes της Εθνικής Οδού 6 της Ρουμανίας, προϋπολογισμού 23,38 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή οδικού άξονα μήκους 41 χιλιομέτρων, καθώς και των γεφυρών του.

Επίσης, η Παντεχνική ΑΕ θα κατασκευάσει την παράκαμψη της πόλης Domasnea, μήκους 3,5 χιλιομέτρων. Σημειώνεται πως η Παντεχνική ΑΕ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου.

Εξάλλου, η Παντεχνική ΑΕ είναι μειοδότης και αναμένει να υπογράψει την σύμβαση με το Υπουργείο Δημοσίων Έργων της Δημοκρατίας του Καμερούν για τη μελέτη - κατασκευή της νέας γέφυρας του ποταμού Mungo, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό 3 μεταξύ των πόλεων Douala και Limbe. Το έργο έχει προϋπολογισμό 6 εκατ. ευρώ και εκτός από τη γέφυρα περιλαμβάνει και την κατασκευή των οδών προσπέλασης σ' αυτή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα