Πτωτικά κινείται το γιέν έναντι του δολαρίου στην Ασία

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2005 07:25

ΑΠΩΛΕΙΕΣ, για τέταρτη εβδομάδα, σημειώνει το γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στην Ασία και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον περασμένο Μάϊο, καθώς εικάζεται, ότι η κυβερνητική έκθεση την επόμενη εβδομάδα, θα καταδείξει ότι ελάχιστη ήταν η οικονομική ανάπτυξη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Το γιέν διεύρυνε τις απώλειές του, από τα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 17 Ιανουαρίου, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ανάκαμψη της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο, ενδέχεται να καθυστερήσει. Η ζήτηση για γιέν επίσης μειώθηκε έναντι του ευρώ μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι δεν έχει άμεσο σχέδιο προσαρμογής του εθνικού της νομίσματος. Το γιέν, είχε κινηθεί ανοδικά, καθώς εικάζετο ότι πιο ισχυρό κινεζικό νόμισμα θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της Ιαπωνίας καθιστώντας τις εξαγωγές της Κίνας ακριβότερες.

«Ο δείκτης της οικονομικής ανάπτυξης της Ιαπωνίας, μειώνεται», ανέφερε ο John Kyriakopoulos, στρατηγικός αναλυτής της National Australia Bank Ltd., στο Σύδνεϋ, συμπληρώνοντας: «Εκτός και εάν η Κίνα κάνει μια νέα αξιολόγηση. Τότε θα είναι δύσκολο η ιαπωνικές αρχές να δεχθούν είναι πιο ισχυρό γιέν».

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 105,80 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 12:48' μ.μ., ώρα Τόκυο, από 105,84 γιέν, που ήταν αργά χθες στη Ν. υόρκη. Το ιαπωνικό νόμισμα αυτήν την εβδομάδα υποχώρησε κατά 1,6% έναντι του δολαρίου και ενδέχεται αυτόν τον μήνα να υποχωρήσει στα 108 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, επεσήμανε ο Kyriakopoylos.

Εναντι του ευρώ το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 136,23 από 136,30 γιέν, υποχωρώντας συνολικά αυτήν την εβδομάδα σε ποσοστό 1,7%, έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα