Huntsman: 1,45 δισ. δολ. από την δημόσια εγγραφή

Με κύριο στόχο τη μείωση του χρέους της
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2005 08:40

ΤΟ ΠΟΣΟΝ του 1,45 δισ. δολ. ΗΠΑ, με στόχο τη μείωση του χρέους της, σκοπεύει να αντλήσει η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία χημικών στον κόσμο, Huntsman Corp, με την είσοδό της στο Χρηματιστήριο.

Η εταιρεία, θα πουλήσει 60,2 εκατ. μετοχές προς 23 δολ. η μία έναντι της κλίμακας των 21 έως 23 δολ. η μία, που είχε ορίσει η αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς στις 9 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία, θα πουλήσει επίσης πέντε εκατ. προνομιούχες μετοχές, αντί των 50 δολ. η μία. Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που θα αντληθεί, θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησής της.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Peter Huntsman, 41 ετών, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προέδρου από τον δισεκατομμυριούχο πατέρα του, Jon Huntsman το 2000, μειώνει τις διοικητικές δαπάνες και άλλα έξοδα, που περιορίζουν τη βελτίωση της ζήτησης χημικών. Η Huntsman είναι η τρίτη εταιρεία παραγωγής φυσικών εμπορευμάτων, που μπαίνει στο Χρηματιστήριο το τελευταίο εξάμηνο, καθώς διευρύνονται τα μερίδια της βιομηχανίας των χημικών.

Πρόσφατες εισαγωγές εταιρειών χημικών στο Χρηματιστήριο είχαν μεικτή επιτυχία. Η Celanese Corp., με έδρα το Ντάλας των ΗΠΑ, πούλησε 50 εκατ. μετοχές προς 16 δολ. η μία στις 20 Ιανουαρίου, κάτω από την αρχική τιμή των 18 έως 21 δολ. ανά μετοχή. Οι μετοχές της, κατά τη διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, υποχώρησαν στα 15,79 δολ. η μία. Οι μετοχές της Westlake Chemical Co., που πουλήθηκαν προς 14,50 δολ. η μία στις 10 Αυγούστου, έχουν σημειώσει υπερδιπλάσια άνοδο, φθάνοντας στα 33 δολ. η μία.

Οι σημερινοί μέτοχοι της εταιρείας ενδέχεται να πουλήσουν 4,5 εκατ. περισσότερες μετοχές, ενώ οι τράπεζες που έχουν αναλάβει την πώληση έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν 8,35 εκατ. επιπλέον μετοχές, όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα εισόδου της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα