Ινδία: Αύξηση 7,9% της βιομηχανικής παραγωγής τον Δεκέμβριο

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2005 09:31

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 7,9%, σημείωσε τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή της Ινδίας, καθώς τα βασικά επιτόκια δανεισμού βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα τριών δεκαετιών και η αύξηση των εισοδημάτων, τονώνει τις δαπάνες των καταναλωτών.

Η παραγωγή των βιομηχανιών, των εταιρειών κοινής ωφελείας και των ορυχείων, αυξήθηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος ταχύτερα από την αύξηση του 7,7%, που είχε σημειώσει τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Νέο Δελχί. Επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν, ότι η βιομηχανική παραγωγή της Ινδίας, θα σημείωνε αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 8%.

Η επιτάχυνση της αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής, ενδέχεται να βοηθήσει την οικονομία ύψους 580 δισ. δολ. ΗΠΑ, της Ινδίας, να αναπτυχθεί με ρυθμό 6,9% την τρέχουσα χρήση, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας και ταχύτερα της πρόβλεψης για ανάπτυξη με ρυθμό 6,5% της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Το τελευταίο δωδεκάμηνο η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 8,5%, τον υψηλότερο μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ετών, ενώ τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μεταξύ των 20 μεγαλυτέρων οικονομιών στον κόσμο, σημείωσε η Κίνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα