Σύμπραξη Τρ. Πειραιώς - υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την «Κάρτα του Αγρότη»

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 14:06
UPD:14:48
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών υπεγράφη σήμερα, μεταξύ του αρμόδιου υπουργού, Ευάγγελου Αποστόλου και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας, Γιώργο Πουλόπουλο.

Στην πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την έκδοση της «Κάρτας του Αγρότη» συμφώνησε να συμμετάσχει η Τράπεζα Πειραιώς, στηρίζοντας ενεργά χιλιάδες Έλληνες αγρότες.

Το μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών υπεγράφη σήμερα, μεταξύ του αρμόδιου υπουργού, Ευάγγελου Αποστόλου και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας, Γιώργου Πουλόπουλου.

Η «Κάρτα του Αγρότη» δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να χρηματοδοτήσουν άμεσα τις δαπάνες που συνδέονται με τις επαγγελματικές και άλλες συναφείς ανάγκες τους, κατά τη διάρκεια της παραγωγικής περιόδου, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Επίσης, οι παραγωγοί μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ, τη δαπάνη για την αγορά εργοσήμων, την πληρωμή αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και τελών άρδευσης, το κόστος υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, το κόστος ενοικίου γης, το κόστος ανταλλακτικών και επισκευής για αγροτικά μηχανήματα, κ.α.

«Η υπογραφή του σχετικού Μνημονίου με την Τράπεζα Πειραιώς, τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, σηματοδοτεί την υιοθέτηση αυτού του σημαντικού εργαλείου από το σύνολο σχεδόν της τραπεζικής αγοράς, γεγονός που αυξάνει τις δυνατότητες και τις επιλογές για τον Έλληνα αγρότη» επεσήμανε ο κ. Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Πουλόπουλος υποστήριξε ότι «η ενεργοποίησή της τράπεζας στον αγροτικό χώρο δεν έχει ευκαιριακό χαρακτήρα, αλλά, μέσω ολιστικής προσέγγισης, στοχεύουμε στο να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξή του».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα