Πτώση της βιομηχανικής παραγωγής το Δεκέμβριο

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2005 12:42
UPD:12:45

Μείωση κατά 0,9% παρουσίασε σε ετήσια βάση το Δεκέμβριο του 2004 ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Ο δείκτης παραγωγής ορυχείων-λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 11,7%, η οποία οφείλεται κυρίως στη μείωση της παραγωγής εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και των άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε μείωση κατά 1,3%, η οποία οφείλεται κυρίως στην μείωση της παραγωγής των εξής επιμέρους κλάδων:κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ενδυμασίας, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού, ιατρικών οργάνων και οργάνων ακριβείας και μεταφορικών μέσων.

Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού-Φυσικού Αερίου-Νερού παρουσίασε αύξηση κατά 4,3%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής και διανομής φυσικού αερίου.

Στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2004 ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής παρουσίασε αύξηση κατά 0,9% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2003, ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων-Λατομείων αύξηση κατά 0,2%, ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών αύξηση 0,9% και ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού-Φυσικού Αερίου-Νερού αύξηση 1,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα