Αξιολόγηση: Πρώτη συζήτηση για μέτρα - αντίμετρα

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 21:22
UPD:02/03/2017 00:03
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τα νέα στοιχεία θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο και θα επανέλθουν σε υπουργικό επίπεδο στο τέλος της εβδομάδας.

Μια πρώτη συζήτηση επί των ελληνικών προτάσεων για τα μέτρα - αντίμετρα, έλαβε χώρα κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών την Τετάρτη, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος μετά το πέρας της συνάντησης, οι θεσμοί αποτίμησαν θετικά ορισμένες από τις προτάσεις, τόνισαν ότι σε άλλες χρειάζονται τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ εξέφρασαν και τις διαφωνίες τους επί κάποιων προτάσεων. «Οπότε τώρα το θέμα θα συζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο», κατά τον αξιωματούχο.

Ο ίδιος παράγοντας χαρακτήρισε σημαντικό το θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018- 2019, καταλογίζοντας στο ΔΝΤ ότι δεν έχει ενσωματώσει στην έκθεση που δημοσιοποίησε με βάση το άρθρο 4 του καταστατικού του, τα δημοσιονομικά στοιχεία μετά από τον Νοέμβριο. «Άρα η συζήτηση για το τι σημαίνει να ενσωματωθούν τα νέα στοιχεία μετά το Νοέμβριο πρέπει να γίνει σε τεχνικό επίπεδο. Αυτή είναι πιο δύσκολη δουλειά. Σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής θεσμών δεν θα συζητηθεί πριν την Παρασκευή», σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση συζητά μέτρα ύψος 2% του ΑΕΠ, ο κυβερνητικός αξιωματούχος είπε ότι «το 2% είναι η άποψη του ΔΝΤ, αλλά αυτό το λέει χωρίς να έχει ενσωματώσει τα στοιχεία μετά το Νοέμβριο».

Την Πέμπτη, σε επίπεδο υπουργών και εκπροσώπων θεσμών, προγραμματίζεται συνάντηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και την παρέμβαση στην αγορά εργασίας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα