Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2001 12:12
UPD:18:37

Ανοδικές τάσεις επικρατούν από την έναρξη των συνεδριάσεων στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται προς το παρόν σε μετοχές από το χώρο των τηλεπικοινωνιών, ενώ αξιόλογα κέρδη καταγράφουν και οι μετοχικές τιμές εταιρειών από το χρηματοοικονομικό κλάδο. Αντιθέτως, πιέσεις δέχεται ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας, καθώς πολλοί επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα χθεσινά κέρδη.

Αυτή την ώρα (12:05') ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει διαμορφωθεί στις 5.341 μονάδες αυξημένος οριακά κατά 0,16%, ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι στις 4.701,6 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,51% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Χetra DAX στις 5.294 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,61%.

Η μετοχή του βρετανικού ασφαλιστικού ομίλου Prudential ενισχύεται κατά 3,57% μετά την αναβάθμισή της από τη Morgan Stanley Dean Witter. Αξιόλογα κέρδη, της τάξεως του 2,22%, καταγράφει και η μετοχή της ολλανδικής ING, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί στην περικοπή 1.200 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. Η μετοχή της γερμανικής Allianz ενισχύεται κατά 0,74%.

Από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ξεχωρίζουν οι μετοχές των εταιρειών Alcatel και Siemens, οι οποίες σημειώνουν άνοδο 4,28% και 3,60% αντιστοίχως.

Η τελευταία ανακοίνωσε χθες ότι περιόρισε το μερίδιο που ελέγxει στην Infineon Technologies. H κίνηση του γερμανικού ομίλου απομακρύνει τη ζημιογόνο Infineon -η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής μικροεπεξεργαστών- από τον ισολογισμό της. Σε ανακοίνωσή της η Siemens διευκρίνισε ότι πλέον τα οικονομικά της αποτελέσματα δεν ενοποιούνται με τις δραστηριότητες της Infineon, η μετοχή της οποίας υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 4,57%. Η μετοχή της γαλλο-ιταλικής ομοειδούς εταιρείας Stmicroelectronics σημειώνει πτώση 1,97%.

Πιέσεις δέχονται σήμερα οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών παρά τη νέα άνοδο των τιμών του αργού στις διεθνείς αγορές. Οι μετοχές των εταιρειών BP και Shell υποχωρούν κατά 1,32% και 1,28% αντιστοίχως.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει το δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να αποφασίσει το επίπεδο των παρεμβατικών επιτοκίων. Η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι η ΕΚΤ δεν θα προβεί σήμερα σε νέα μείωση των επιτοκίων. Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 14:45' ώρα Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα