Προς αύξηση μ/κ κατά 100 εκατ. ευρώ η Εθνική ΑΕΕΧ

Στις 7 Μαρτίου η γενική συνέλευση
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2005 15:39

Τη σύγκληση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων για την 7η Μαρτίου 2005 αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Εθνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου.

Ταυτόχρονα, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στη γενική συνέλευση την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Στο πλαίσιο αυτής της αύξησης πρόκειται να αντληθούν κεφάλαια της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνική ΑΕΕΧ, δεδομένης της φύσης της εταιρείας ως εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου, η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου προς τη γενική συνέλευση για τους ακριβείς όρους της αύξησης κεφαλαίου θα διαμορφωθεί πριν την παραπάνω ημερομηνία, αφού συνεκτιμηθεί η τρέχουσα χρηματιστηριακή συγκυρία και θα ανακοινωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους κανόνες της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Με την επιφύλαξη των εγκρίσεων που απαιτούνται από τη γενική συνέλευση και τις αρμόδιες αρχές, ημερομηνία αποκοπής μερίσματος χρήσης 2004 προβλέπεται ότι θα είναι η 8η Μαρτίου 2005 και ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος η 21η Μαρτίου 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα