Συγκρατημένη αισιοδοξία για την ιδιωτικοποίηση των ΟΑ

Κατατέθηκαν οι μη δεσμευτικές προσφορές - Σε ενάμισι μήνα οι δεσμευτικές
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2005 16:37

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η πρώτη φάση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των «Ολυμπιακών Αερογραμμών». Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη με τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν επτά μη δεσμευτικές προσφορές από μεγάλους χρηματοοικονομικούς οίκους, όχι όμως και προσφορές από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού.

Στο υπουργείο Οικονομίας υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την τελική έκβαση της πέμπτης κατά σειρά προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. Η δεύτερη φάση του διεθνούς διαγωνισμού με την οριστικοποίηση των δεσμευτικών προσφορών ολοκληρώνεται σε περίπου ενάμισι μήνα.

Στην προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η ιδιωτικοποίηση αφορά εκτός από την εταιρεία που εκτελεί το πτητικό έργο, Ολυμπιακές Αερογραμμές και άλλους τομείς, όπως η επίγεια εξυπηρέτηση (handling), τα εμπορεύματα (cargo), η τεχνική βάση και η διεύθυνση εκπαίδευσης, υπηρεσίες που προσφέρει η Ολυμπιακή Αεροπορία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προσφορές, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι Ελληνες και ξένοι επενδυτές, και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν με βάση τις επικρατέστερες προσφορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα