Π. Τσακλόγλου: Απαραίτητη μια συμφωνία πριν τον Μάιο

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 12:25
UPD:12:33

Eρωτηθείς ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για συμφωνία γιατί διαφορετικά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών απάντησε: «Χθες».

Την ανάγκη συμφωνίας «χθες» με τους θεσμούς υπογράμμισε ο Πάνος Τσακλόγλου, πρώην πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και διαπραγματευτής με την τρόικα το διάστημα 2012-2014, μιλώντας στον Real Fm.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για συμφωνία γιατί διαφορετικά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το φάσμα της χρεοκοπίας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών απάντησε: «Χθες».

Όπως είπε, «όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα». Σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, καλό θα ήταν να μη φτάναμε μέχρι τον Μάιο. «Στον Απρίλιο πάλι υπάρχει μια δυσκολία, με την έννοια ότι το Eurogroup που είναι προγραμματισμένο είναι άτυπο. Στα άτυπα Eurogroup συνήθως δεν λαμβάνονται αποφάσεις. Πάλι, μπορεί να γίνει κάποια έκτακτη συνάντηση ή τηλεδιάσκεψη ώστε να αποφασιστεί κάτι αντίστοιχο, αλλά, βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι θα έχει επέλθει συμφωνία προηγουμένως».

Στην επισήμανση ότι μετά τις 7 Απριλίου το επόμενο Eurogroup είναι στις 22 Μαΐου, ο κ. Τσακλόγλου απάντησε ότι είναι πάρα πολύ αργά. Εξήγησε ότι «όσο κοντύτερα πλησιάζουμε σε εκείνη την ημερομηνία, τόσο αρχίζει και γίνεται πανικός τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, στις αγορές και αυτό είναι κάτι που δεν μας συμφέρει». 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα