Συνάντηση ΤτΕ - CDB για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 17:09
UPD:17:17
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κατά τη συνάντηση, ο Έλληνας τραπεζίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση της CDB να διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα, κυρίως με τη χρηματοδότηση έργων υποδομών (φωτ. αρχείου).

Με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Κίνας (CDB), Hu Huaibang, συναντήθηκε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά τη συνάντηση, ο Έλληνας τραπεζίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόθεση της CDB να διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα, κυρίως με τη χρηματοδότηση έργων υποδομών.

«Η προώθηση της επιχειρηματικότητας και οι ξένες άμεσες επενδύσεις είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος τραπεζίτης επισήμανε ότι η CDB δίνει προτεραιότητα στην Ευρώπη για την επέκτασή της στις διεθνείς αγορές και ότι έχει δημιουργήσει ειδικά ταμεία για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της ΤτΕ και της CDB, τον Ιούλιο του 2016, το οποίο προβλέπει την προώθηση των διμερών σχέσεων και της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα