Citigroup: Λιγότερες οι συναλλαγές ευρωπαϊκών ομολόγων

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2005 08:18

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα πέντε ετών, υποχώρησαν οι πωλήσεις κρατικών ομολόγων των 12 χωρών της Ευρώπης, που συναλλάσσονται με το ευρώ, από τη Citigroup Inc., μετά την αναταραχή που προκάλεσε η τράπεζα στις αγορές, με τον καταιγισμό των συναλλαγών ομολόγων, τον Αύγουστο.

Η Citigroup, η διαχειρίστρια ομολόγων των ευρωζώνης από το 2002 έως και τον Αύγουστο του 2004, έχει διαχειριστεί από τότε και μετά, μόνο 100 εκατ. δολ. ΗΠΑ για ομόλογα δεκαετούς διάρκειας της Φινλανδία. Η πώληση κρατικών ομολόγων μειώθηκε το τελευταίο εξάμηνο σε ποσοστό της τάξης του 98%, από 5,5 δισ. δολ., που ήταν κατά την αντίστοιχη προηγούμενη χρονική περίοδο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

Οι ευρωπαϊκές αρχές ερευνούν τώρα, εάν οι διαχειριστές της Citigroup χειραγώγησαν την αγορά με την πώληση ευρωπαϊκών ομολόγων ύψους 12,4 δισ. ευρώ (16 δισ. δολ. ΗΠΑ). «Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφάσισαν να τιμωρήσουν την τράπεζα και τώρα φαίνεται καθαρά ότι αυτό γίνεται», ανέφερε ο Martin Taylor, 52 ετών, πρώην επικεφαλής της Barclays Plc και νυν σύμβουλος της Goldman Sachs Group Inc., στο Λονδίνο, της τρίτης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής φίρμας από πλευράς κεφαλαίων στον κόσμο, ύψους 106 δισ. δολαρίων.

Η Ισπανία, η Ιταλία, η Αυστρία και το Βέλγιο, επέλεξαν ανταγωνίστριες της Citigroup για την πώληση ομολόγων συνολικού ύψους 39,6 δισ. δολ., κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα