Άρχισαν οι επαφές με τους θεσμούς

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 12:44
UPD:15:11
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ήδη πραγματοποιηθηκε η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αντικείμενο το νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Τσακαλώτος αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. 

Επαφές με τους επικεφαλής των θεσμών έχει η ελληνική πλευρά, με στόχο την ολοκλήρωση σε τεχνικό επίπεδο της δεύτερης αξιολόγησης.

Ήδη έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με αντικείμενο το νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις. Ο κ. Τσακαλώτος αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. 

Ακολούθησε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, με αντικείμενο τα θέματα ενεργειακής πολιτικής. Σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο στο τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 18.00 αναμένεται η συνέχεια και ολοκλήρωσης της συνάντησης με την Ελληνική εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε. , στις 19:30 θα υπάρξει επισκόπηση, ενώ στις 21:00 θα συζητηθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Στόχος είναι η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε, αν όχι στις 20 Μαρτίου, το αργότερο στο Εurogroup της 7ης Απριλίου να υπάρξει συνολική απόφαση για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή στις Βρυξέλλες, ο προγραμματισμός που έχει γίνει από την πλευρά των Ευρωπαίων είναι να μείνουν οι επικεφαλής στην Αθήνα περίπου μία εβδομάδα, ενώ ο στόχος είναι στην καλύτερη περίπτωση να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέσα στην παραπάνω προθεσμία ή έστω να επιτευχθεί πολύ σημαντική πρόοδος. Μια τέτοια πρόοδος, που θα επιτρέπει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, αμέσως μετά, από τις έδρες των θεσμών, χωρίς να απαιτείται νέα επίσκεψη στην Αθήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα