Με άνοδο άνοιξαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Μετά τη βελτίωση του κλίματος στη Wall Street
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2001 10:12
UPD:12:33

Ανοδικά κινούνται κατά τα πρώτα λεπτά των σημερινών συνεδριάσεων οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι σήμερα εντονότερο μετά την ανάκαμψη της Wall Street προς το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq κατάφεραν να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να αντέξουν τις πιέσεις που προκάλεσε η προειδοποίηση της Nokia σχετικά με την κερδοφορία της το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,24%, ενώ ο Nasdaq περιόρισε τις απώλειές του στο 0,04%.

Ανοδικά κινείται ο κλάδος των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή και το σχεδιασμό ημιαγωγών μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής Texas Instruments, ότι οι στόχοι που έχει θέσει για το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα επιτευχθούν.

Η μετοχή της SAP καταγράφει αξιόλογα κέρδη μετά από δημοσίευμα των "Financial Times", που φέρει τη γερμανική εταιρεία να ανακοινώνει σήμερα την επίτευξη στρατηγικής συνεργασίας με τον αμερικανικό κολοσσό IBM.

Αντιθέτως, απώλειες, της τάξεως του 3,8%, καταγράφει η μετοχή της Lufthansa AG. Η διοίκηση του γερμανικού αερομεταφορέα αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο του 2001.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,3% και βρίσκεται στις 5.822 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,5% και έχει φθάσει τις 5.342,8 μονάδες, στη Ζυρίχη ο δείκτης SMI βρίσκεται στις 7.447,40 ενισχυμένος κατά 0,57 και, τέλος, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX με κέρδη 0,7% έχει διαμορφωθεί στις 6.099 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα