Neptune Orient: Ανοδος της μετοχής, μετά τα υψηλότερα κέρδη

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 09:43

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 7,3% σημείωσαν οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας της Ασίας, Neptune Orient Lines Ltd., μετά την ανακοίνωσή της, ότι τα καθαρά της κέρδη το τέταρτο τρίμηνο σχεδόν τριπλασιάστηκαν και του επικεφαλής της, David Lim, ότι σχεδιάζει να μπει στην αγορά των logistics των χερσαίων μεταφορών.

«Επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον μας να γεφυρώσουμε το χάσμα που έχουμε στο επίπεδο των logistics», ανέφερε σήμερα ο Lim, 49 ετών, σε συνέντευξή του στη Σιγκαπούρη. Η επέκτασή μας σε αυτόν τον τομέα, που οργανώνει τις μεταφορές των καταναλωτικών αγαθών μεταξύ των λιμανιών και των αποθηκών, θα κάνει πιο σφιχτούς τους δεσμούς της εταιρείας με τον τομέα της χερσαίας μεταφοράς αγαθών.

Οι ασιατικές γραμμές των κοντέϊνερ, μεταφέρουν εμπορεύματα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπως η Neptune Orient και η Hong Kong's Orient Overseas International Ltd., πραγματοποιώντας κέρδη από τις κινεζικές εξαγωγές, που αύξησαν τους ναύλους σε ποσοστό της τάξης του 10% το εννεάμηνο του 2004. Τα κέρδη από τη ναυτιλία, αύξησαν τη ρευστότητα της Neptune στα 674,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ, έως τις 31 Δεκεμβρίου.

«Θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία για να δημιουργήσουν αυτήν τη δραστηριότητα», ανέφερε ο Peter Williamson, αναλυτής της Μacquarie Securities στο Χονγκ Κονγκ, ο οποίος κατατάσσει τη μετοχή της εταιρείας στο «outperform».

Τα καθαρά κέρδη της Neptune Orient, αυξήθηκαν στα 355 εκατ. δολ. ΗΠΑ το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου από 134 εκατ. δολ. στις 26 Δεκεμβρίου του 2003, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας, ενώ η ρευστότητά της αυξήθηκε 24% το 2004 φθάνοντας στα 674,5 εκατ. δολ. από 542,5 εκατ. δολ., το προηγούμενο έτος.

Οι μετοχές της Νeptune Orient σημείωσαν άνοδο 26 σεντς, φθάνοντας στα 3,80 δολ. Σιγκαπούρης η μία, σημειώνοντας την μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε μία συνεδρίαση από τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι μετοχές, είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Straits Times φέτος και διαπραγματεύθηκαν στα 3,62 δολ. Σιγκαπούρης η μία στις 2:40' μ.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα