Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 10:48
UPD:10:53

Aspis Bank: «Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκαν και χθες θετικά προεξοφλώντας θετικές εξελίξεις στα θέματα του ασφαλιστικού των τραπεζών και της αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ. Θεωρούμε πιθανή σήμερα μια νέα προσπάθεια ανοδικής διάσπασης της αντίστασης των 2.950 μονάδων. Πάντως αναμένουμε η αγορά να παραμείνει διστακτική σε αναμονή της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του 2004 σημαντικών εταιρειών την επόμενη εβδομάδα».

Fortius Finance: «Το χθεσινό ηµερήσιο διάγραµµα του Γ∆, η απουσία ουσιαστικών νέων που να δικαιολογούν επανατοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς µετοχές µάλιστα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσµάτων και οι λίγες ηµέρες που αποµένουν έως τη λήξη της σειράς των συµβολαίων στο ΧΠΑ το Φεβρουάριο, µας καθιστούν περισσότερο επιφυλακτικούς για τις συνεδριάσεις που αποµένουν έως το τέλος της εβδοµάδας. Τα αποτελέσµατα της Coca Cola http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/15/1013931.htm

3E ήταν σύµφωνα µε τις συγκλίνουσες εκτιµήσεις και κατά συνέπεια δεν αναµένουµε κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση στη ζήτηση.

»Ωστόσο, η απόφαση της διοίκησης να προτείνει µέρισµα σηµαντικά υψηλότερο από τις συγκλίνουσες εκτιµήσεις αναµένουµε να στρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών τις προσεχείς εβδοµάδες στις εταιρείες εκείνες µε υψηλή µερισµατική απόδοση. Για τη σηµερινή συνεδρίαση, πιστεύουµε ότι ο “στόχος” για το Γ∆ θα είναι η κατοχύρωση των 2.950 µονάδων, µε την υψηλή κεφαλαιοποίηση να συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των εµπλεκόµενων στα χρηµατιστηριακά δρώµενα περισσότερο από τη µεσαία και χαµηλή κεφαλαιοποίηση».

Merit Securities: «Παρά την ανοδική κίνηση της αγοράς στη χθεσινή συνεδρίαση εξακολουθούµε να αµφιβάλλουµε για την ανοδική δυναµική των τιµών στην παρούσα φάση. Εκτιµούµε ότι η συναλλακτική δραστηριότητα είναι αντιπροσωπευτική της αδυναµίας του Γ∆ να απειλήσει µε αξιώσεις την περιοχή αντίστασης των 3.000 µονάδων. Εκτιµούµε ότι µέχρι το τέλος Φεβρουαρίου ή µέχρι το τέλος της δηµοσίευσης των αποτελεσµάτων του 2004 το ενδιαφέρον θα εναλλάσσεται από την υψηλή στη χαµηλή κεφαλαιοποίηση, οι συνεδριάσεις από ανοδικές σε πτωτικές και οι τιµές θα περιφέρονται γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα. Θεωρούµε ότι ήδη διανύουµε περίοδο συσσώρευσης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα