Ενισχύεται και σήμερα το ευρώ

Στα 85,45 σεντς
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2001 10:54
UPD:11:04

Συνεχίζεται και σήμερα η ανάκαμψη του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου μετά τα ευχάριστα σημερινά νέα για τη γερμανική οικονομία και τις δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΚΤ.

Αναλυτικότερα, τον Απρίλιο οι πωλήσεις λιανικής στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκαν - μετά από τρεις μήνες - κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν κατά 0,7%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών η αύξηση που θα παρουσίαζαν τον Απρίλιο οι πωλήσεις λιανικής σε μηνιαία βάση θα ήταν της τάξως του 0,4%.

«Το ευρώ ενισχύθηκε από την απρόσμενη αύξηση των πωλήσεων λιανικής στη Γερμανία», δηλώνει στο "Bloomberg" ο Jeremy Stretch, αναλυτής της RBC Doominion Securities, ο οποίος, μάλιστα, θεωρεί την εξέλιξη αυτή ως ένδειξη ότι η υπ' αριθμόν ένα οικονομία της ευρωζώνης τείνει να ανακάμψει.

Περαιτέρω ώθηση στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έδωσαν σήμερα και οι δηλώσεις του Oτμαρ Iσινγκ, κορυφαίου οικονομολόγου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο κ.Ισινγκ δήλωσε ότι είναι έντονο το ενδιαφέρον της ΕΚΤ για ένα ισχυρό ευρώ και πρόσθεσε ότι η παρέμβαση για τη στήριξη του εξασθενημένου νομίσματος περιλάμβανεται στο «οπλοστάσιο» της ΕΚΤ αρνούμενος, ωστόσο, να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις μελλοντικές κινήσεις της Τράπεζας.

Κατά τις πρωινές συναλλαγές, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ είχε διαμορφωθεί στα 85,45 σεντς από 84,82 σεντς αργά χθες το βράδυ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα