Λαγκάρντ: Χρειάζεται δουλειά πριν παρουσιάσουμε το σχέδιο στο δ.σ. του Ταμείου

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 19:58
UPD:20:56
REUTERS/POOL

H Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά πριν παρουσιαστεί ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο δ.σ. του Ταμείου (φωτ. αρχείου).

Την ανάγκη να προχωρήσει η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και να υπάρξει ρύθμιση για το χρέος, διευκρινίζοντας ότι δεν χρειάζεται «κούρεμα» αλλά μείωση επιτοκίων, τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ μετά τη συνάντησή της με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Υπογράμμισε ότι χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά πριν παρουσιαστεί ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο δ.σ. του Ταμείου.

Όπως είπε μιλώντας στο γερμανικό ARD η συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα απασχόλησε τη συνάντηση με τη Μέρκελ και δήλωσε ότι μετά την πρόοδο που καταγράφει η Ελλάδα υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη.

Ωστόσο, τόνισε ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και η αναδιάρθρωση του χρέους αποτελούν παράγοντες που κρίνουν τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα και αναγνώρισε ότι η προοπτική εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων είναι καλή.

Ήδη, όπως είπε, το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χρέους έχει τεθεί ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους πιστωστές της.

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κούρεμα του χρέους αλλά για μείωση των επιτοκίων, ενώ αναγνώρισε ότι χρειάζεται επανεξέταση το ζήτημα της ωρίμανσης των δανείων.

Παραδέχτηκε, επίσης ότι στην Ελλάδα έχει εφαρμοστεί αρκετή λιτότητα, ενώ υπογράμμισε ότι στο ζήτημα της Ελλάδας οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να συγκλίνουν στις απόψεις τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα