Το 2006 θα υποβληθεί για τελευταία φορά το έντυπο Ε9

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2005 17:00

Παράταση προθεσμίας φορολογικών δηλώσεων για επιτηδευματίες και εισοδηματίες http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/15/1014054.htm , προβλέπουν αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζα. Ο υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2006 θα υποβληθεί για τελευταία φορά το έντυπο Ε9 από όσους φορολογούμενους φέτος θα έχουν μεταβολή στα περιουσιακά τους στοιχεία. Στο μέλλον για τις μεταβολές των στοιχείων στην ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων θα ενημερώνονται οι εφορίες από τους συμβολαιογράφους.

Στις αποφάσεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο κ. Ρεγκούζας προβλέπεται ακόμα ότι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καθώς και οι κάτοικοι του εξωτερικού που έχουν ακίνητα στην Ελλάδα αλλά όχι εισόδημα από αυτά, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν το έντυπο Ε1 καθώς και το έντυπο Ε9 έως τις 15 Ιουλίου 2005.

Παράλληλα, παρατείνεται έως και τις 2 Ιουνίου ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων περαίωσης ΦΠΑ για όσους φορολογούμενους ενταχθούν στο σύστημα του αυτοελέγχου.

Σε ότι αφορά την πορεία των φορολογικών εσόδων τον Ιανουάριο, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σήμερα ότι παρουσίασαν αύξηση 2,54% έναντι στόχου 7,2% που είχε τεθεί. Η κάμψη του ρυθμού αύξησης των εσόδων αποδίδεται στην πτώση του τζίρου στην αγορά και πιθανόν σε αύξηση της φοροδιαφυγής.

Για το σκοπό αυτό ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ρεγκούζας την Παρασκευή και τη Δευτέρα θα έχει σειρά επαφών με τους προϊσταμένους των Εφοριών και τους διευθυντές των Ελεγκτικών Κέντρων και των τελωνείων.

Τέλος, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών μειώνεται, από την 1η Μαρτίου, από 1,5% σε 1% το ποσοστό προσαύξησης για τις καθυστερούμενες οφειλές προς το Δημόσιο.

Πηγή: AΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα