Assa Abloy: Μείωση του κόστους, κέρδη μετά από ζημίες

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2005 10:47

ΣΤΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ επέστρεψε το τέταρτο τρίμηνο, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας και την απουσία του κόστους από τη μείωση των θέσεων εργασίας, η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο που παράγει κλειδαριές, Assa Abloy AB.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 383 εκατ. σουηδικές κορώνες (55 εκατ. δολ. ΗΠΑ), έναντι ζημίας 845 εκατ. κορώνες, που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Οι πωλήσεις της εταιρείας, της οποίας οι κλειδαριές χρησιμοποιούνται στον Λευκό Οίκο, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 3%, φθάνοντας στα 6,26 δισ. κορώνες.

Ο επικεφαλής της, Bo Dankis, 49 ετών, σκοπεύει να εξοικονομήσει 450 εκατ. κορώνες, με τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 1.400, προκειμένου να περιορίσει τις απώλειες από το αδύναμο δολάριο έναντι της σουηδικής κορώνας. Η έναρξη της ανάκαμψης της ζήτησης την χρονιά που πέρασε, επέτρεψε στην εταιρεία να μεταβιβάσει το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών, όπως του ατσαλιού.

Οι μετοχές της Assa, κατόχου του σήματος Yale στις κλειδαριές, υποχωρούσαν κατά 6,5 κορώνες, ποσοστό 5,7%, φθάνοντας στις 107,5 κορώνες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 109 κορώνες, σήμερα στις 9:10' π.μ., ώρα Στοκχόλμης. Συνολικά μέσα σε ένα έτος, σημείωσαν άνοδο 13%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 41,7 δισ. κορώνες.

Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 588 εκατ. κορώνες, έναντι ζημίας 758 εκατ., πριν από ένα χρόνο. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από την SME Direkt, εκτιμούσαν, ότι τα καθαρά κέρδη θα έφθαναν τα 646 εκατ. κορώνες, σε πωλήσεις 6,46 δισεκατομμυρίων.

Η Assa, στις 2 Νοεμβρίου είχε πει, ότι περιμένει να επιτύχει τον στόχο να εξοικονομήσει 150 εκατ. κορώνες με τη μείωση του κόστους πέρυσι και άλλα 200 εκατ. κορώνες φέτος, με αποτέλεσμα να εξοικονομήσει μέχρι το τέλος του 2005, 450 εκατ. κορώνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα