Αναζητούν κοινό τόπο για να επιστρέψουν οι θεσμοί

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 15:10
UPD:15:11
Eurokinissi/ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, τις τελευταίες ώρες έχει επιτευχθεί προσέγγιση των θέσεων και η συνάντηση αυτή αποσκοπεί στη γεφύρωση των διαφορών (φωτ. αρχείου).

Βρυξέλλες

του Νίκου Μπέλλου

Την εξεύρεση κοινού τόπου ώστε να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών τις επόμενες μέρες στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναζητούν αυτή τη στιγμή κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση, που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ και ξεκίνησε πριν από λίγο, συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ από πλευράς Ευρωζώνης συμμετέχουν ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ, το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, ο Τόμας Βίζες και οι επικεφαλής των θεσμών. Το ΔΝΤ εκπροσωπείται από τον Πολ Τομσεν και τη Ντέλια Βελκουλέσκου.

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, τις τελευταίες ώρες έχει επιτευχθεί προσέγγιση των θέσεων και η συνάντηση αυτή αποσκοπεί στη γεφύρωση των διαφορών ώστε αργά το απόγευμα το Εurogroup να εγκρίνει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα