General Property και Babcock & Brown δημιουργούν venture 780 εκατ. δολ.

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 07:01

ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ενός venture, που θα επενδύει στην ακίνητη περιουσία, ύψους ενός δισ. δολ. Αυστραλίας (780 εκατ. δολ. ΗΠΑ), σχεδιάζουν να προχωρήσουν η General Property Trust – η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία real estate της Αυστραλίας – και η επενδυτική τράπεζα Babcock & Brown Ltd., προκειμένου να εμποδίσουν μία επιθετική προσφορά εξαγοράς από την Stockland.

Η General Property, επίσης, σχεδιάζει να αγοράσει πάλι τα δικαιώματα διαχείρισης των εμπορικών κέντρων και των γραφείων από την Lend Lease Corp., προκειμένου να εξοικονομήσει 20 εκατ. δολ. Αυστραλίας, ετησίως σε αμοιβές, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Η στρατηγική αυτή θα βοηθήσει τον επικεφαλής της General Property, Nic Lyons, να αυξήσει τα κέρδη, αποδεικνύοντας, ότι η άποψη του διοικητικού της συμβουλίου ότι η προσφορά των 7,1 δισ. δολ. Αυτραλίας της Stockland, είναι πολλή χαμηλή. Η General Property θα είναι η κοινοπραξία της Αυστραλίας που επενδύει στο εξωτερικό με περίπου το 70% των συνολικών επενδύσεων, αξίας τουλάχιστον πέντε εκατ. δολ. Αυστραλίας, που ήδη ανήκουν σε τραστ.

Σε άλλη εμπορική συναλλαγή, η Westfield Group, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια εμπορικών κέντρων στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, θα αγοράσει μερίδια σε τρία εμπορικά κέντρα της General Property, αντί του ποσού των 842,4 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Η Westfield θα πάρει μερίδιο 50% στο εμπορικό κέντρο Penrith Plaza, στα δυτικά προάστια του Σύδνεϋ, μισό μερίδιο του Woden Plaza, στην πρωτεύουσα της χώρας, την Καμπέρα και το 1/4 του Sunshine Plaza στο Maroochydore και συγκεκριμένα στο Sunshine Coast του Queensland.

Τον Νοέμβριο, οι μέτοχοι της General Property ψήφισαν κατά της προσφοράς ύψους 7,3 δισ. δολ. Αυστραλίας της Lend Lease για εξαγορά της, καθώς εικάζετο ότι θα υπήρχε μεγαλύτερη προσφορά μετά την απόκτηση του 6,5% από την Westfield. Η απόρριψη, άφησε την προσφορά της Stockland, τη μοναδική στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η προσφορά της Stockland είχε την έγκριση λιγότερου του 0,82% των μετόχων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα