L'Oreal: Ο Jean-Paul Agon, επικεφαλής της στις ΗΠΑ

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 10:35

ΝΕΟ επικεφαλής, στο τμήμα της στις ΗΠΑ, διόρισε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής καλλυντικών στον κοσμο, L'Oreal SA, τον Jean-Paul Agon. Ο Lindsay Owen-Jones, 58 ετών, θα διατηρήσει τη θέση του προέδρου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που διένειμε στα κεντρικά της γραφεία, βορείως του Παρισιού.

Επίσης, η εταιρεία είπε, ότι τα καθαρά της κέρδη πέρυσι υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 3,63 δισ. ευρώ (4,7 δισ. δολ. ΗΠΑ), καθώς η εταιρεία ευνοήθηκε από την άνοδο της αξίας του μεριδίου της κατά δύο δισ. ευρώ, στη φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis SA.

Ο διορισμός του Agon, γίνεται σε μία περίοδο, που ο ανταγωνισμός γίνεται σκληρότερος και η ζήτηση στην Ευρώπη για το κύριο τμήμα της εταιρείας, τα καλλυντικά, περιορίζεται, ελαττώνοντας την προοπτική της αύξησης των κερδών της σε ποσοστό 10% το 2005, όπως έκανε τα τελευταία 20 χρόνια.

«Η ικανότητα της L'Oreal, να πουλάει πιο ακριβά προϊόντα, παρά την αύξηση των τιμών, βρίσκεται υπό πίεση», ανέφερε η Celine Pannuti, αναλυτής της JPMorgan Chase & Co., στις 14 Φεβρουαρίου, κατατάσσοντας τις μετοχές της εταιρείας στο «neutral», συμπληρώνοντας: «Η εταιρεία απέτυχε να επιτύχει τον κλασσικό διψήφιο αριθμό αύξησης των κερδών».

Οι μετοχές της L'Oreal πέρυσι, υποχώρησαν κατά 13%, μειώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 39 δισ. ευρώ. Ανάμεσα στους ανταγωνιστές της, οι μετοχές της Beiersdorf AG, υποχώρησαν 6%, την ίδια χρονική περίοδο και της Unilever, σε ποσοστό της τάξης του 21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα