Αναπτυξιακός Νόμος: Παράταση για «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜμΕ»

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 19:31
UPD:19:43
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η 28η Φεβρουαρίου ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλου τεκμηρίωσης στα καθεστώτα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜμΕ», κατόπιν έγκρισης του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και του αναπληρωτή υπουργού Αλέξη Χαρίτση.

Όπως ανακοίνωσε το υπ. Οικονομίας, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο (Ν. 4399/2016) 821 επενδυτικές προτάσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ, αριθμός που ξεπέρασε κατά πολύ τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις της ηγεσίας του υπουργείου, ιδίως ως προς τις υποβολές επενδυτικών σχεδίων στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες ανεξάρτητες ΜμΕ».

Η πλειοψηφία εξ’ αυτών είναι στους κρίσιμους τομείς της βιομηχανίας, της μεταποίησης και της αγροδιατροφής.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι κ.κ. Παπαδημητρίου και Χαρίτσης έχουν ήδη ενεργοποιήσει την προβλεπόμενη διαδικασία αύξησης του προϋπολογισμού των συγκεκριμένων καθεστώτων, προκειμένου να καλυφθεί το αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών, χωρίς να μειωθεί ο προϋπολογισμός των λοιπών καθεστώτων του νόμου.

Οι ίδιοι επανέλαβαν ότι με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο δίνεται έμφαση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.

«Σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου προκρίνονταν λίγα μεγάλα σχέδια, κατά κανόνα χαμηλής τεχνολογίας, τώρα ενισχύουμε νέες και υπάρχουσες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν δραστηριότητα σε τομείς με έντονο αναπτυξιακό αποτύπωμα και δημιουργούν πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, υπογράμμισαν οι δύο Υπουργοί, κινητοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και εξασφαλίζουμε τους πόρους για την ενίσχυση των υποψήφιων επενδυτών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα