GM: «Πιθανή» η εξαγορά Opel Vauxhall από την PSA

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 16:57
UPD:16:59
REUTERS/PHIL NOBLE

Του Γιάννη Κανουπάκη
http://[email protected]

Ο αμερικανικός γίγαντας General Motors επιβεβαιώνει ότι εξετάζεται η εξαγορά της Opel Vauxhall από την PSA (Peugeot-Citroen). Mε αφορμή το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο γίνονται διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση Οpel-Peugeot, η GM εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαβεβαίωση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία», αλλά, κάθε άλλο παρά το αποκλείει. 

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι: «Από το 2012, η General Motors και ο Όμιλος PSA έχουν σε εφαρμογή μια συμμαχία που μέχρι σήμερα καλύπτει, τρία έργα στην Ευρώπη και η οποία έχει δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες για τις δύο ομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, η General Motors και ο Όμιλος PSA εξετάζουν τακτικά πρόσθετες δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας αυτής. Ο Όμιλος PSA και η General Motors επιβεβαιώνουν την διερεύνηση πολλών στρατηγικών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη βελτίωση της κερδοφορίας και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής εξαγοράς της Opel Vauxhall από την PSA».

Και μόνο η λέξη «πιθανή» οδηγεί στο συμπέρασμα πως επίκειται η «είδηση της χρονιάς» στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, με τους Γάλλους να έχουν κάποιον άσσο στο μανίκι τους. Το deal θα είναι πολύ ενδιαφέρον αν, τελικά, κλείσει και θα είναι μια διπλή νίκη, έναντι Γερμανών (Opel) και Βρετανών (Vauxhall). 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα