Αισιοδοξία Αβραμόπουλου για τον τουρισμό

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 18:54

Την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας από την δέκατη θέση στη παγκόσμια κατάταξη τουριστικής κίνησης θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις τα επόμενα χρόνια, εξέφρασε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας σήμερα σε γεύμα που του παρέθεσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Oπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του τουρισμού. Η συμμετοχή της Ελλάδας σε εκθέσεις που πραγματοποιούνται στη διεθνή αγορά, ήδη είναι αναβαθμισμένη, ενώ για πρώτη φορά η διαφημιστική εκστρατεία για το 2005 ξεκίνησε έγκαιρα τον Δεκέμβριο του 2005 και ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου.

Οσον αφορά στην ελληνική περιφέρεια, φέτος τα κονδύλια προβολής θα είναι αυξημένα κατά 20% και θα διατεθούν στους αρμόδιους φορείς στις αρχές Απριλίου.

Παράλληλα, επιδιώκεται άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά. Αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης πραγματοποίησε επίσκεψη στα Αραβικά Εμιράτα, ενώ σε δύο μήνες θα ανοίξουν εκεί οι πρώτες ελληνικές τουριστικές αντιπροσωπείες. Από 2 έως 6 Μαρτίου ο κ. Αβραμόπουλος θα πραγματοποιήσει ταξίδι στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες όπου θα παρουσιαστούν σε μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες οι δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα για παραγωγή ταινιών.

Το υπουργείο βρίσκεται στην τελευταία φάση επεξεργασίας του εθνικού γραφείου προώθησης συνεδριακού τουρισμού, που θα είναι ο εθνικός φορέας μάρκετινγκ του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού σε συνεργασία με τη Helexpo.

Δημιουργείται επίσης ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης στο πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης για την «παραγωγή» νέων στελεχών και εμπειρογνωμόνων σε θέματα τουρισμού που θα πλαισιώσουν το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Εντός των προσεχών ημερών εξάλλου ολοκληρώνεται και κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον ιαματικό τουρισμό. Επίσης μέχρι το τέλος του μήνα ολοκληρώνεται ο νέος οργανισμός για τον αγροτουρισμό.

Οπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, στο τελευταίο στάδιο βρίσκεται και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα ταξιδιωτικά γραφεία. Στόχος είναι η δημιουργία ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο θα αυτοχρηματοδοτείται δια εγγυητικών επιστολών που θα καταθέτουν τα ίδια τα γραφεία για την έκδοση και ανανέωση της άδειας λειτουργίας.

Εκπονείται επίσης νέο πρόγραμμα που αφορά στην κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων, ενώ παράλληλα απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης για τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. Ακόμα στον ΕΟΤ, όπως είπε ο υπουργός, δημιουργείται γενική διεύθυνση μάρκετινγκ που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς και θα συνεργάζεται με στρατηγικό επικοινωνιακό σύμβουλο που θα επιλεγεί με διαγωνισμό για να στηρίξει τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Μετά από πρόταση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος, το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία βιβλιοθήκης και κέντρου ξενόγλωσσου τουριστικού πολιτιστικού ρεπορτάζ που θα στεγαστεί στο ιστορικό κτίριο της Ενώσεως. Η χορηγία ανέρχεται σε 43.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα