Αλογοσκούφης: Δικαιώνονται οι πρωτοβουλίες για τη δημοσιονομική εξυγίανση

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2005 19:48

Την ικανοποίησή του για τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Ecofin για το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/02/17/1014862.htm , εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Με τη σημερινή απόφαση, τόνισε, δικαιώνονται οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της διαφάνειας στα δημόσια οικονομικά της χώρας και για τη δημοσιονομική εξυγίανση δια της ηπίας οδού και χωρίς την υιοθέτηση έκτακτων μέτρων.

«Ο στόχος αυτός επετεύχθη και τυπικά σήμερα, αφού το Συμβούλιο απεφάσισε να δώσει διορία δύο ετών στην Ελλάδα (δηλαδή μέχρι και το 2006) για να επιτύχει τη δημοσιονομική εξισορρόπηση. Ως τα μέσα Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας, το οποίο θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα θα τεθεί, για πρώτη φορά, υπό την κρίση της Βουλής των Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι το 2006, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν διαρθρωτικά μέτρα, ούτως ώστε να περάσει η χώρα από τα ελλείμματα του Δημοσίου σε πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε και στα όσα δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σημειώνοντας ότι οι ισχυρισμοί του έχουν ήδη απορριφθεί από την Ε.Ε., ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία είναι ενημερωμένη για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και έχει απαντήσει εγγράφως και ότι δεν θα έπρεπε, την ώρα που το Συμβούλιο συζητούσε για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας και για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, ο κ. Πάγκαλος να προβεί στις δηλώσεις που έκανε. Μυθοπλασία χαρακτήρισε τη δημοσιονομική απογραφή ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος εκπροσώπησε σήμερα το κόμμα του σε μία ειδική σύνοδο που οργανωσε στις Βρυξέλλες το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ο κ. Θ. Πάγκαλος παρουσίασε στη Σύνοδο ένα τρισέλιδο έγγραφο που συνέταξε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την απογραφή.

«Το κλίμα που διαπίστωσα σήμερα, θυμίζει άλλες εποχές και συγκεκριμένα το κλίμα που υπήρχε στην Ενωμένη Ευρώπη για την Ελλάδα την εποχή του Γιαρουζέλσκι και του κορεατικού τζάμπο», δήλωσε ο κ.Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι στην πολιτική πορεία του ουδέποτε έχει βρεθεί στην κατάσταση να υποστηρίζει από τη θέση της αντιπολίτευσης την ελληνική οικονομία κατά της οποίας καταφέρεται η κυβέρνηση της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα